Chlapec, ktorý zomrel na ebolu, sa nakazil známym typom vírusu

NETKY.SK • 11 Júl 2015, 06:59 • 2 min
Chlapec, ktorý zomrel na ebolu, sa nakazil známym typom vírusu

DAKAR - Smrť 17-ročného mladíka, ktorý zomrel minulý týždeň v Libérii na ebolu, zapríčinil vírus geneticky podobný vírusom, ktorými sa v západnej Afrike nakazil veľký počet ľudí. Vyplýva to z testov vykonaných na vzorkách odobratých z chlapcovho tela. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO).

slovakia

left justify in out

Podľa WHO je na základe výsledkov genetického sekvencovania nepravdepodobné, že by sa mladý muž nakazil v dôsledku cesty do niektorej z ebolou postihnutých oblastí v Guinei či v Sierre Leone, alebo že by došlo k prenosu vírusu zo zvieraťa.


Hovorkyňa WHO Margaret Harrisová uviedla, že nakazený mladík bol v kontakte so 149 ďalšími osobami, pričom za jeden z možných spôsobov prenosu vírusu označila v tomto prípade pohlavný styk. Skutočnú príčinu chlapcovho ochorenia však odhalia až ďalšie testy.

 

Celkový počet potvrdených prípadov výskytu eboly v Libérii je momentálne päť vrátane tohto chlapca, ktorý zomrel 28. júna.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies