Chester Bennington opustil kapelu Stone Temple Pilots

NETKY.SK • 9 November 2015, 18:29 • 2 min
Chester Bennington opustil kapelu Stone Temple Pilots

BRATISLAVA - Americký hudobník Chester Bennington opustil kapelu Stone Temple Pilots, v ktorej spieval od roku 2013.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdeväťročný rodák z Phoenixu v Arizone uviedol, že sa chce naplno venovať formácii Linkin Park, v ktorej pôsobí od roku 1999.


"Niekoľko ostatných rokov mi prinieslo úžasné skúsenosti. Tvoril som a vystupoval s jednou z najväčších rockových kapiel našej generácie, ktorá mala naozaj veľký vplyv na môj vývoj. Chcem sa však teraz zamerať výhradne na Linkin Park. Bolo to úžasné, splnil sa mi sen a teším sa na ďalší vývoj oboch skupín," dodal Bennington, ktorý so Stone Temple Pilots vydal v októbri 2013 EP High Rise. Do kapely prišiel po tom, ako z nej vyhodili pôvodného speváka Scotta Weilanda.


Dean DeLeo, Robert DeLeo a Eric Kretz takisto vyhlásili, že spolupráca s Benningtonom, s ktorým sa museli rozlúčiť z časových dôvodov, bola úžasná. "Máme však pred sebou nový začiatok s množstvom novej tvorby, niečo z nového materiálu sme už nahrali. Mali sme šťastie vyskúšať počas uplynulých mesiacov niekoľko veľmi talentovaných spevákov a budeme pokračovať v hľadaní, až pokým každý z nás bude cítiť a vedieť, že prišla tá správna osoba," prezradili spomínaní zostávajúci traja členovia kapely.


Stone Temple Pilots vznikli v roku 1985 a prvý album Core vydali o sedem rokov neskôr. Nasledovali štúdiovky Purple (1994), Tiny Music... Songs from the Vatican Gift Shop (1996), No. 4 (1999) a Shangri-La Dee Da (2001). V roku 2002 sa skupina rozpadla, pričom jednotliví členovia sa začali venovať vlastným projektom. Scott Weiland napríklad pôsobil v kapele Velvet Revolver. Skupina obnovila činnosť v roku 2008 a o dva roky neskôr vydala zatiaľ posledný, eponymný album. Na konte majú napríklad jednu cenu Grammy.


Linkin Park vznikli v roku 1996 v Kalifornii a v súčasnosti pôsobia v zostave Chester Bennington, Mike Shinoda, Rob Bourdon, Brad Delson, Dave Farrell a Joe Hahn. Na konte majú albumy Hybrid Theory (2000), Meteora (2003), Minutes To Midnight (2007), A Thousand Suns (2010), Living Things (2012) a The Hunting Party (2014). Skupina vydala aj množstvo EP nahrávok, kompilácií, živákov či dva remixové albumy. Medzi najväčšie hity držiteľov dvoch cien Grammy patria skladby Crawling, In The End, Somewhere I Belong, Numb či What I've Done.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies