Chaveza po strate titulu WBC čakajú tiež sankcie za užitie marihuany

NETKY.SK • 10 Október 2012, 12:28 • 2 min
Chaveza po strate titulu WBC čakajú tiež sankcie za užitie marihuany

Chaveza po strate titulu WBC čakajú tiež sankcie za užitie marihuany - Ostatné športy Športová komisia v americkom štáte Nevada pozastavila činnosť mexickému profiboxerovi Juliovi Cesarovi Chavezovi Jr. Dôvodom trestu pre bývalého majstra sveta v strednej

slovakia

left justify in out

img

Športová komisia v americkom štáte Nevada pozastavila činnosť mexickému profiboxerovi Juliovi Cesarovi Chavezovi Jr. Dôvodom trestu pre bývalého majstra sveta v strednej hmotnostnej kategórii bol pozitívny test na marihuanu.
      Dvadsaťšesťročný pästiar sa do dvoch mesiacov podrobí disciplinárnemu vypočutiu, pričom mu hrozí dlhodobý dištanc či pokuta vo forme strhnutia významnej časti z odmeny vo výške troch miliónov dolárov za jeho posledný zápas. Chaveza pozitívne testovali 15. septembra krátko po dramatickej prehre so Sergiom Martinezom. Prvými dôsledkami jeho prešľapu sú 20-tisícová pokuta a suspendácia zo strany organizácie WBC, o ktorej opasok prišiel v 12-kolovom súboji s Martinezom.
      Chavez mal už v minulosti problém so zakázanou látkou. V novembri 2009 ho po súboji s Troyom Rowlandom v Las Vegas usvedčili z dopingu, za čo mu nevadská komisia vymerala sedemmesačný dištanc. Martinez pripravil Chavezovi vôbec prvú prehru v profiringu, okrem nej má na konte jednu remízu a 46 víťazstiev (z toho 32 KO).

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies