Champagne nezískal podporu a nezapojí sa do boja o post šéfa FIFA

NETKY.SK • 2 Február 2015, 10:35 • 2 min
Champagne nezískal podporu a nezapojí sa do boja o post šéfa FIFA

BERN - Francúz Jerome Champagne nebude kandidovať na post prezidenta FIFA, pretože nezískal požadovanú podporu piatich národných zväzov. Informoval o tom v pondelok v oficiálnom vyhlásení.

slovakia

left justify in out

Champagne uviedol, že jeho kandidatúru podporili iba tri národné federácie. Ostatné sa podľa jeho slov obávali "odvetných opatrení", ak by tak urobili. Neuspel tak v snahe postaviť sa vo voľbách prvého muža svetového futbalu 29. mája proti súčasnému prezidentovi Seppovi Blatterovi, informovala agentúra Reuters.

 

Francúz v januári 2014 ako prvý verejne deklaroval zámer uchádzať sa o post šéfa FIFA, teraz ale musel z boja odstúpiť. Okrem Blattera sú ďalšími kandidátmi jordánsky princ Ali bin al-Hussein, Holanďan Michael van Praag a bývalý portugalský reprezentant Luis Figo. Blatter, ktorý je na čele organizácie od roku 1998, je favoritom na opätovné zvolenie do svojho piateho funkčného obdobia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies