Chael Sonnen neprešiel cez dopingový test

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 13:45 • 2 min
Chael Sonnen neprešiel cez dopingový test

LAS VEGAS - Dneska ráno obletela internet správa o UFC veteránovi Chaelovi Sonnenovi, ktorý neprešiel cez náhodný dopingový test a zároveň bol vylúčený z UFC 175, kde mal bojovať proti Vitorovi Belfortovi.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný Chael Sonnen (28-14-1 ) mal pozitívný výsledok na dopingovom teste a bol odstránený zo zoznamu zápasníkov na akcii UFC 175, ktorá sa uskutoční 5.7.2014. V krvi Sonnena bola zistená látka anastrozole, ktorá je známa hlavne medzi zápasníkmi a to tým, že zrýchľuje regeneráciu a podieľa sa na rýchlom raste svalovej hmoty a fyzickej sily. Túto informáciu o Sonnenovom zlyhaní potvrdil aj riaditeľ komisie Bob Bennett. "Som zvedavý, ako si pán Sonnen toto zlyhanie obháji," prehlásil Bennett.


Na Sonnenovo dopingové odhalenie začali prostredníctvom sociálnej siete Twitter  reagovať známy UFC zápasnici, ktorí legende UFC nič nedarovali.
 

K situácii sa vyjadril aj samotný Sonnen: "Test ktorý spravili bol vykonaný v USADA labe, ktoré je jedno z najlepších laboratórii vôbec. V Nevade začiatkom roka zmenili pravidlá a to na citlivosť TRT testosterónu. My  sme si však istí, že táto látka nie je anabolická a vykonáme si vlastný test vo vlastnom laboratóriu. Môžu namietať koľko chcú aj tak vieme, že pravdu máme tentokrát my. Podstúpim test a ukážem mojim neprajníkom a fanúšikom, že som mal pravdu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies