Cez Slovensko sa budú opäť presúvať vojaci NATO s technikou

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 09:54 • 2 min
Cez Slovensko sa budú opäť presúvať vojaci NATO s technikou

BRATISLAVA 27. marca (SITA) – Cez územie Slovenska sa bude tento týždeň opäť presúvať vojenská technika. Ako informovala hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková, pôjde spolu o 15 cestných tranzitov spojeneckých ozbrojených síl.

slovakia

left justify in out

Doplnila, že presúvať sa bude najmä technika českých, poľských, maďarských a rumunských vojsk. Vojenský materiál sa bude v konvoji presúvať z Rumunska do Poľska. Vojaci z Maďarska sa cez Slovensko presunú z cvičenia Allied Spirit VI a ich kolegovia z Českej republiky prídu na kurz do Centra výcviku Lešť.

 

Po železnici sa očakáva presun vojenskej techniky USA, ktorá smeruje z Poľska do Rumunska. Cez naše územie sa bude presúvať technika, materiál, ako aj vojaci Ozbrojených síl Rumunska na vojenské cvičenie US NATO Battle group v Poľsku. Presuny monitoruje Vojenská polícia v spolupráci s Policajným zborom, dodala Capáková.
 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies