REPORTÁŽ Hergottovci vrátili do Svätého Jura ľudovú veselicu, rodinná tradícia pokračuje!

NETKY.SK • 30 Apríl 2022, 18:00 • 2 min
REPORTÁŽ Hergottovci vrátili do Svätého Jura ľudovú veselicu, rodinná tradícia pokračuje!

Je sympatické, ak sa niečo, čo bolo také megaúspešné ako skupina Senzus, vráti na pódiá, i keď v trošku inej, ale z veľkej časti v rodinnej zostave. A to sú Hergottovci, ktorých sme vyspovedali na prvých hodoch sezóny.

slovakia

left justify in out

 

 

Po dvoch rokoch pandémie sa vo Svätom Jure opäť hodovalo. Keďže miestnym patrónom je svätý Juraj, hodový víkend pripadá tradične na jeho meniny, a preto patria miestne hody k prvým podujatiam svojho druhu u nás. 

A o tom, že hodovanie ľuďom chýbalo, svedčí predovšetkým obrovské množstvo ľudí, ktorí prišli aj napriek chladnejšiemu počasiu a občasnému dažďu.  

 

Okrem stálic, akými sú kapely Polemic, Gladiator, spevák Peter Nagy či Borovienka, tento rok kultúrny program prvýkrát obohatila aj domáca skupina Hergottovci, ktorej sa podaril husársky kúsok, kedy už v pomerne skorých popoludňajších hodinách roztancovala preplnené námestie.

 

img

 

Skupina nie je neznáma divákom TV Senzi, v ktorej s ich vlastnou šou nadväzujú na úspechy populárneho programu Senzi Senzus. Ján Hergott, ktorý je synovcom zosnulého Dušana Hergotta, takto pokračuje v rodinnej tradícii, a nie je veru sám. V kapele spieva jeho manželka Michaela a nechýba ani Dušanov brat František Hergott. Jediným členom, ktorý nie je priamo z tejto známej rodiny, je hudobník Milan Perný.

 

img

 

Mierne obavy, že takéto vystúpenie zaujme iba staršie publikum, sa však už po prvých tónoch rýchlo rozplynuli. Hergottovci  sa nespoľahli iba na zvučné meno a známe ľudové šlágre, ale k pesničkám pristúpili inovatívne a v ich podaní znejú sviežo, moderne, s im vlastným nadhľadom a humorom. Hergottovci majú skrátka hudbu v krvi.

 

Pozrite si naše video, v ktorom sa dozviete, ako skupina Hergottovci funguje.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies