ČEZ má záujem investovať na Slovensku

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 15:23 • 2 min
ČEZ má záujem investovať na Slovensku

PRAHA - Česká energetická spoločnosť ČEZ má záujem investovať na Slovensku, v Nemecku a v Poľsku. Po tom, ako zrušila tender v hodnote do 15 mld. USD na výstavbu nových reaktorov v jadrovej elektrárni Temelín, by totiž mohla uvažovať o regionálnych akvizíciách.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre agentúru Bloomberg to povedal generálny riaditeľ ČEZ-u Daniel Beneš. Konštatoval, že jeho firma by mohla mať záujem o určité aktíva firmy Vattenfall v Nemecku, alebo o iné aktíva v Poľsku a osobitne o aktíva Slovenských elektrární, ktorých majoritným vlastníkom je talianska spoločnosť Enel. Tá však svoj podiel v elektrárňach nepredáva.

 

"Najväčším zlyhaním v histórii ČEZ-u bolo to, že sme nekúpili Slovenské elektrárne," povedal Beneš pre Bloomberg. "Firma ČEZ by bola dnes v úplne inej pozícii. Takže ak tento majetok bude na predaj, radi o tom začneme rokovať," uviedol. Hovorkyňa Enelu však pre Bloomberg uviedla, že aktíva na Slovensku nie sú na predaj. 

Beneš ďalej povedal, že ČEZ neplánuje kupovať nijaké výrobné aktíva na svojom domácom trhu. 

 

Firma ČEZ zrušila tender na rozšírenie jadrovej elektrárne Temelín začiatkom apríla vzhľadom na nízke veľkoobchodné ceny elektriny a odmietnutie vlády poskytnúť cenové garancie. V posledných rokoch spoločnosť ČEZ pri akvizíciách v zahraničí utrpela sériu neúspechov, hlavne na Balkáne. Firma ČEZ pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť ČEZ Slovensko pôsobí aktívne na slovenskom trhu s dodávkami energií od roku 2010. Dodávku elektriny a zemného plynu ponúka na Slovensku všetkým kategóriám odberateľov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies