Cestári pracujú naplno, v okrese Dunajská Streda začínajú byť problémy

NETKY.SK • 18 Január 2013, 13:40 • 2 min
Cestári pracujú naplno, v okrese Dunajská Streda začínajú byť problémy

Cestári pracujú naplno, v okrese Dunajská Streda začínajú byť problémy - Doprava Napriek hustému sneženiu hlavne v južnej oblasti Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) sú všetky cesty prejazdné, okrem cesty medzi Trnavou a Suchou nad Parnou. TASR informov

slovakia

left justify in out

img

Napriek hustému sneženiu hlavne v južnej oblasti Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) sú všetky cesty prejazdné, okrem cesty medzi Trnavou a Suchou nad Parnou. TASR informoval dispečer Správy a údržby ciest TTSK v Trnave Peter Škvorgava. 
      "V kraji pracujú všetky naše vozidlá. O cesty sa stará 41 posýpacích vozidiel a desať traktorov. Popri všetkej našej snahe veterné počasie sa postaralo o to, že niektoré cesty sú zafúkané snehom," uviedol dispečer s tým, že ide hlavne o komunikácie III. triedy. Vo všetkých okresoch kraja sneží, teplota vzduchu sa pohybuje okolo -1, -2 stupne Celzia.
      Krajský hovorca Policajného zboru TTSK Michal Hanus potvrdil, že na ceste III. triedy medzi obcami Voderady a Hrnčiarovce nad Parnou sa stala dopravná nehoda. "Nehoda bola doriešená, autá odstránené, cesta bola prehrnutá a sprejazdnená," konštatoval.
      V okrese Dunajská Streda, kde už druhý deň husto sneží, v noci začal fúkať silný vietor. Ako objasnil námestník riaditeľa Údržby ciest TTSK pre oblasť Dunajská Streda Ján Baďanský, spočiatku to bol vietor severozápadný a v súčasnosti sa mení smerom na severovýchod. Na cestách sa začínajú vytvárať snehové jazyky. Všetky mechanizmy okresu sa nachádzajú v teréne. Dodal, že snehové jazyky sú na cestách III. triedy aj do výšky dvoch metrov, následne ich odstraňujú. Počas dnešného dňa sa pluhovanie na viacerých úsekoch koná tretíkrát, "žiaľ, bezvýsledne". Silný vietor za pár minút opäť zafúka všetky cesty okresu. "Doteraz sa nám podarilo sprejazdniť všetky cesty, ale situácia sa zhoršuje. Problémy máme medzi obcami Štvrtok na Ostrove a Čakany, Kráľovianky a Čukanská Paka, Lehnice a Blahová. Problematickým úsekom začína byť cesta medzi Šamorínom a Zlatými Klasmi. V tejto oblasti sťažuje prácu mimoriadne silný vietor. 
      Hlavnú cestu I/63 v úseku Veľký Meder - Šamorín sústavne pluhujú, problémy sa začínajú medzi Šamorínom a Bratislavou. "Upozorňujeme vodičov, že cesta je čiastočne zľadovatená. Žiadame účastníkov cestnej premávky o mimoriadnu opatrnosť. Úsek sme posypali čistou soľou, veríme, že zákrok pomôže," poznamenal Baďanský.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies