Odchovanci akadémie Žiliny na tribúny ľudí neprilákali, proti DAC ťahali za kratší koniec

NETKY.SK • 6 Máj 2019, 12:31 • 2 min
Odchovanci akadémie Žiliny na tribúny ľudí neprilákali, proti DAC ťahali za kratší koniec

ŽILINA - Nadstavbový duel 7. kola Fortuna ligy proti DAC Dunajská Streda odohral MŠK Žilina výhradne so svojimi odchovancami. V súboji rozhodli skúsenosti aj väčšia zápasová prax a hostia zo Žitného ostrova s prehľadom získali tri body, čím si zabezpečili druhé miesto v lige a účasť v pohárovej Európe.

slovakia

left justify in out

Zámer slovenského majstra spred dvoch rokov si zaslúži uznanie. Už niekoľko rokov produkuje kvalitných odchovancov, ktorí sa dokážu presadiť v zahraničí a v národnom tíme. Žilinský futbalový klub razí presne opačnú filozofiu ako viacero zástupcov našej najvyššej futbalovej súťaže.

 

Šosoni tento ťah avizovali na sociálnych sieťach približne mesiac dopredu, v čase keď ešte vidina pohárovej Európy bola na dosah. Žilinčanom sa však v ostatnom období vôbec nedarí a prehrali už piaty zápas v rade, v tabuľke klesli na štvrtú pozíciu, ktorá nezaručuje účasť v predkolách Európskej ligy UEFA

 

 

Aj keď počas nedeľňajšieho duelu vytrvalo pršalo 2303 návštevníkov včítane niekoľko stoviek fanúšikov DAC-u nie je práve najlepšou vizitkou fanúšikov Žiliny, veď v zostave figurovalo niekoľko tínedžerov a dorasteneckých majstrov Slovenska. Skúsenosti a fyzická sila napokon rozhodli, dvoma gólmi zabezpečil cenné víťazstvo hosťom najlepší hráč na ihrisku, 23-ročný maďarský reprezentant Zsolt Kalmár. Bol rozdielovým hráčom a mladíci zo Žiliny nedokázali reagovať na jeho pohyb na ihrisku a zakončenie.  

 

Dunajská Streda kontrolovala priebeh celého zápasu, až v nadstavenom čase využil chybu v obrane hostí kapitán domácich Škvarka. Žilinskí mladíci ukázali veľký potenciál, ale bez zraneného Káčera chýbala hre ľahkosť a myšlienka. 

 

 

Zdá sa, že fanúšikovia Žiliny dostatočne ťah vedenia neocenili. Mladíkov nasadili proti mimoriadne zdatnému súperovi, čím si skomplikovali účinkovanie v pohárovej Európe. 

 

Futbalová Fortuna liga 2018/2019 - nadstavbová časť - skupina o titul - 7. kolo - nedeľa:

MŠK Žilina - FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:2 (0:1)
Góly: 90.+ Škvarka - 14. a 58. Kalmár, ŽK: 28. Gamboš, 44. Vallo - 25. Čmelík, rozhodovali: I. Kružliak - Somoláni, B. Hancko, 2303 divákov

Zostavy:
Žilina: D. Holec - Vallo, Minárik, Králik, B. Sluka - Myslovič (77. Gerebenits), Gamboš, Škvarka - J. Bernát (68. L. Jánošík), Boženík, J. Mihalík (87. Suľa).
Dunajská Streda: Jedlička - Koštrna, Šatka, T. Huk, E. Davis - Ronan, M. Vida, Kalmár (90.+ Blackman) - Čmelík (66. Herc), M. Divkovič, K. Vida (84. Bednár)


Jaroslav Kentoš (tréner MŠK Žilina): "Myslím si, že sa to "lámalo" na premieňaní šancí. My sme mali prvú obrovskú šancu vďaka Jánovi Bernátovi, nepremenili sme ju a súper vzápätí strelil gól na 0:1. Potom sa už ťažko hrá s Dunajskou Stredou. Úvod druhého polčasu bol v našej réžii, znovu sme si vytvorili šancu, no z protiútoku sme inkasovali. Aj napriek tomu chalani nezložili zbrane a bojovali až do konca. Máme pred sebou tri kolá, hráme ešte o deväť bodov a urobíme všetko preto, aby sme boli úspešní."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies