Českým vojakom sa pri výcviku rozpadli topánky, prilepovali ich páskou

NETKY.SK • 24 Júl 2015, 15:02 • 2 min
Českým vojakom sa pri výcviku rozpadli topánky, prilepovali ich páskou

PRAHA - Niekoľkým desiatkam príslušníkov aktívnych záloh českej armády sa počas tohtoročného cvičenia rozpadli nové topánky.

slovakia

left justify in out

Po niekoľkých dňoch výcviku sa z nich oddelila podrážka, takže vojaci nemali na výber, iba improvizovať a prilepovať si ju izolačnou páskou, uviedol dnes spravodajský server Novinky.cz s odvolaním sa na Český rozhlas.

 


Rovnaký problém armáda zaevidovala približne v 150 prípadoch. Na topánky sa už nevťahuje záruka, pretože ide o výbehovú súčasť výstroja. Záruka na túto obuv skončila vlani. 


Vojaci podľa jedného z veliteľov problém vyriešili tým, že si topánky každé ráno omotali izolačnou páskou, ktorá prichytila podrážku ku zvyšku obuvi. Večer po skončení výcviku ju museli rozstrihať, v opačnom prípade by nemohli rozviazať šnúrky. 


Problém sa vyskytol pri českých kanadách vzor 2000, ktoré podľa príslušníkov armády zabezpečujúcich výstroj patrili medzi vydarené modely a počet reklamácií pri týchto typoch po dobu ich používania nevybočoval z obvyklých počtov. 


O dôvodoch problémov armáda odmietla špekulovať. Vojaci by mali do mesiaca dostať novú obuv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies