Česko: Testy potvrdili konské mäso aj v mäsových guľkách z IKEA

NETKY.SK • 25 Február 2013, 12:36 • 2 min
Česko: Testy potvrdili konské mäso aj v mäsových guľkách z IKEA

Česko: Testy potvrdili konské mäso aj v mäsových guľkách z IKEA

slovakia

left justify in out

img

Testy potvrdili konské mäso v poľských hamburgeroch a v švédskych mäsových guľkách určených pre nábytkársky reťazec IKEA. Informoval o tom dnes český spravodajský server iDNES.cz.

Konské mäso už bolo v Česku odhalené v štyroch prípadoch. Výskyt nedeklarovaného konského mäsa potvrdili testy DNA, ktoré vykonal Štátny veterinárny ústav. Veterinári výsledky testov poskytli systému rýchleho varovania (RASFF) pre ďalšie členské štáty únie, píše server.

Konské mäso podľa inšpektorov našli vo výrobku "Hovädzí burger predsmažený" českej spoločnosti BidVest a "Guľky z hovädzieho a bravčového mäsa", ktoré vyrobili vo Švédsku pre firmu IKEA food.

"Obe zásielky sú pozastavené", informoval podľa internetového vydania denníka Mladá fronta DNES hovorca českej Štátnej veterinárnej správy Josef Duben.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies