Českí inšpektori odhalilli množstvo nevhodných a nebezpečných hračiek

NETKY.SK • 4 Október 2014, 06:57 • 2 min
Českí inšpektori odhalilli množstvo nevhodných a nebezpečných hračiek

PRAHA - Pracovníci Českej obchodnej inšpekcie (ČOI) odhalili pri kontrolách v predajniach hračiek množstvo nevhodných a nebezpečných predmetov. Takmer dve tretiny kontrol skončili odhalením nejakého pochybenia, predaj 1343 hračiek inšpektori zakázali priamo na miestach kontrol. Navyše vyrubili pokuty v celkovej výške takmer milión Kč.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesol v piatok internetový server Lidovky.cz. Najdôležitejším kritériom bola pri kontrole bezpečnosť tovaru určeného deťom. Inšpektori sa však zaujímali aj o správne označenie hračiek, vrátane varovaní pred rizikom vdýchnutia menších častí hračiek.
      

V priebehu troch mesiacov uskutočnili 397 kontrol. V 63 percentách z nich neodišli bez zaznamenania nedostatkov, ktorých bolo najviac v západných Čechách, kým najmenej v Olomouckom a Moravskosliezskom kraji. "Situácia na trhu s tovarom pre najviac zraniteľné a bezbranné skupiny spotrebiteľov sa nelepší. Preto sa pri ďalších kontrolách zameriame ma kontrolu obchodných subjektov, zodpovedných za distribúciu hračiek z ostatných členských krajín Európskej únie a tiež za dovoz hračiek z tretích krajín," cituje server slová ústredného riaditeľa ČOI Mojmíra Bezecného.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies