Českému slávikovi opäť dominovali Gott, Bílá a Kabát

NETKY.SK • 30 November 2014, 09:18 • 2 min
Českému slávikovi opäť dominovali Gott, Bílá a Kabát

PRAHA - Devätnástemu ročníku udeľovania hudobných cien Český slávik opäť dominovali Karel Gott, Lucie Bílá a Kabát, ktorí si odniesli víťazstvo v hlavných kategóriách spevák, speváčka a skupina roka.

slovakia

left justify in out

Podľa usporiadateľov podujatia prišlo do ankety temer 132.000 hlasov, píše portál Novinky.cz.
      

Pre Gotta i Bílú je to už rekordný 17. Český slávik, ktorý sa udeľuje od roku 1996. Nahradil vtedy anketu popularity českých a slovenských interpretov Zlatý slávik z rokov 1962-1991. Slávnostný sobotňajší večer sa konal v pražskej Štátnej opere a prenášala ho naživo televízia Nova, pripomína portál iDnes.cz.
      

V kategórii spevákov skončil na druhom mieste Tomáš Klus, na treťom Richard Krajčo. Medzi speváčkami bola druhá Lucie Vondráčková, ktorá sa večera osobne nezúčastnila, ale poslala ďakovný pozdrav z kanadského Montrealu, tretia bola Ewa Farna. Striebro medzi skupinami putovalo formácii Chinaski, bronz skupine Kryštof.
      

V kategórii Hviezda internetu vyhral pesničkár Voxel, objavom roka sa stala mladá speváčka Elis, čím porazila svojich konkurentov Voxela a skupinu Jelen. Najobľúbenejšou skladbou poslucháčov Rádia Impuls sa stalo "Zakázané uvolnění" od Michala Hrůzu, zatiaľ čo najstreamovanejšou piesňou je "V blbým věku" od Xindla X.
      

Ocenenie pre najobľúbenejšieho zahraničného interpreta v kategórii Slávik bez hraníc putovalo slovenskej skupine No Name, ktorá tak nechala za sebou speváčku Celeste Buckingham a skupinu Elán. Víťazstvo v kategórii Absolútny slávik za najvyšší počet získaných hlasov spomedzi všetkých si pripísal Karel Gott.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies