Českého vojaka zraneného v utorok v Afganistane previezli do vlasti

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 07:26 • 2 min
Českého vojaka zraneného v utorok v Afganistane previezli do vlasti

PRAHA - Český vojak, ktorý utrpel vážne zranenia pri utorňajšom útoku samovražedného atentátnika v Afganistane je nazad v Česku. Domov do Česka ho dnes priviezol vojenský špeciál, ktorý pristál na vojenskom letisku Praha-Kbely o 18.30 h informoval Radiožurnál Českého rozhlasu.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdeväťročný otec troch detí  prežil výbuch, ktorý zabil štyroch jeho krajanov.
      

Podľa servera Novinky.cz vojaka po prílete do Prahy previezli vrtuľníkom do Ústrednej vojenskej nemocnice v Prahe-Střešoviciach. Hovorkyňa generálneho štábu Armády ČR Jana Růžičková. informovala, že stav ťažko zraneného vojaka je veľmi vážny. S ohľadom na jeho rodinu nebude armáda poskytovať podrobnosti o jeho zdravotnom stave.
      

V Afganistane v noci nadnes pri útoku na českú hliadku v okolí základne Bagrám utrpel zranenia ďalší český vojak. Podrobil sa operácii v americkej vojenskej nemocnici na základni a je v stabilizovanom stave, dodala hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies