České ministerstvo dopravy vypísalo tender na mýto pre kamióny

NETKY.SK • 15 Jún 2017, 13:29 • 2 min
České ministerstvo dopravy vypísalo tender na mýto pre kamióny

PRAHA - České ministerstvo dopravy vypísalo dlhoočakávaný tender na nového správcu mýtneho systému pre kamióny. V priebehu desiatich rokov plánuje na jeho prevádzku minúť 29 miliárd Kč (1,11 miliardy eur). Štát predpokladá, že prevádzka mýtneho systému vynesie v najbližších rokoch až dvakrát toľko, ako doteraz. Dôvodom je rozšírenie mýta na ďalšie cesty.

slovakia

left justify in out

Ide o jedno z najväčších verejných obstarávaní v histórii krajiny. České ministerstvo dopravy ho vypísalo dnes a záujemcovia majú teraz dva mesiace na to, aby sa prihlásili. Ak sa kvalifikujú, tak sa s nimi bude ďalej rokovať. Nakoniec má v hre zostať päť účastníkov.

 

"Podpísal som podklady k súťaži na nový mýtny systém, dnes ich odošleme do úradného vestníka Európskej únie," povedal minister dopravy Dan Ťok.

 

Cena 29 miliárd Kč za desať rokov znamená zvýšenie takmer na dvojnásobok oproti súčasnému stavu. Ťok to vysvetľuje tým, že ho vládne uznesenie zaviazalo k tomu - rozšíriť spoplatnenie mýtnej siete o 900 kilometrov. Víťaz tendra by mal začať prevádzkovať mýto po roku 2020.

 

(1 EUR = 26,163 CZK)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies