České hranice prekročil predvoj amerického vojenského konvoja, desiatky vozidiel smerujú do Maďarska

NETKY.SK • 9 September 2015, 11:32 • 2 min
České hranice prekročil predvoj amerického vojenského konvoja, desiatky vozidiel smerujú do Maďarska

PRAHA - Hranice ČR prekročil dnes dopoludnia predvoj amerického vojenského konvoja. Ten sa v najbližších dňoch bude presúvať cez Českú republiku do Maďarska na cvičenie Brave Warrior, informoval spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Dve desiatky vozidiel sa presunú z Rozvadova cez Prahu do Vyškova, odtiaľ budú vo štvrtok pokračovať do Lanžhotu.
Popoludní sa s vojakmi v ruzynských kasárňach stretne český premiér Bohuslav Sobotka a šéf NATO Jens Stoltenberg, ktorý do ČR zavíta na rokovania s politikmi.


Predvoj, ktorý bude monitorovať trasu pre hlavnú časť konvoja, ktorá sa bude cez územie ČR presúvať v nedeľu a v pondelok, sa v piatok a v sobotu bude po rovnakej trase vracať späť na nemeckú základňu. Samotný konvoj bude tvoriť 550 osôb, 150 vozidiel a 54 návesov. Cez ČR sa bude presúvať v šiestich prúdoch, aby bola čo najmenej obmedzená doprava. Podobný konvoj sa cez ČR presúval už tento rok na jar.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies