Cenu pre víťaza festivalu Ivana Stodolu získali miestni ochotníci

NETKY.SK • 12 September 2023, 13:30 • 2 min
Cenu pre víťaza festivalu Ivana Stodolu získali miestni ochotníci

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Putovnú cenu pre absolútneho víťaza siedmeho ročníka Divadelného festivalu Ivana Stodolu v Liptovskom Mikuláši si odniesol domáci ochotnícky súbor MADOS s inscenáciou Ako Vrbičania o maticu prišli, Informoval hlavný organizátor podujatia Marek Nemec.

slovakia

left justify in out

Neprofesionálni divadelníci z rôznych regiónov Slovenska v uplynulých dňoch odprezentovali svoju aktuálnu tvorbu približne pred 500 návštevníkmi. "Keď sme pripravovali prvý ročník festivalu, bol určený primárne pre ochotnícke súbory, ktoré pôsobia pod hlavičkou Divadelného odboru Matice slovenskej. Postupne sme však spozorovali veľký záujem o účasť aj od nematičných divadelníkov, ktorí divákom ponúkajú iný typ inscenácií. Náš festival sa aj vďaka tejto rôznorodosti, ktorú ponúka, stal stálicou na mape slovenských ochotníckych divadelných podujatí," povedal Nemec.

 

O priazeň divákov tento rok bojovali Divadelný súbor (DS) Braxatoris z Krupiny, Ľubeľské ochotnícke divadlo, DS Jakuba Grajchmana z Hybe, DS Naprostred Dúbravici z Dúbravice, DS ŠAPO z Ploštína a Matičná divadelná ochotnícka scéna z Liptovského Mikuláša. Konečné poradie aj víťaza festivalu určili diváci hlasovaním.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Matica slovenská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies