Polícia rozbila čínsky gang, ktorý predával marihuanu do celej Európy! V putách skončilo 65 ľudí

NETKY.SK • 20 Apríl 2021, 15:11 • 2 min
Polícia rozbila čínsky gang, ktorý predával marihuanu do celej Európy! V putách skončilo 65 ľudí

BARCELONA - Polícii v Španielsku sa podarilo rozložiť jeden z najväčších zločineckých gangov pestujúcich konopu, s ktorou obchodoval po celej Európe.

slovakia

left justify in out

Ako v spoločnom vyhlásení uviedli národné a katalánske regionálne policajné orgány, počas akcie zatkli vo viacerých španielskych mestách, Portugalsku a Holandsku minimálne 65 osôb, väčšinou čínskych štátnych príslušníkov.

Dve hlavné rodiny, ktoré tento gang vytvorili, pochádzali z východočínskej provincie Fu-ťien, pričom organizovaná skupina pôsobila predovšetkým zo svojej základne v Barcelone.

Viac ako 350 agentov činných v trestnom konaní s pomocou Europolu prehľadalo 29 veľkých skladov a ďalších miest v Barcelone, Tarragone, Oviede, Gijóne a Bilbau, ako aj súkromné rezidencie v Portugalsku a Holandsku.

 

Polícii sa podarilo rozložiť 13 interiérových plantáží s takmer 40-tisíc rastlinami marihuany. Tie mohol gang na európskych trhoch predať za približne 6 miliónov eur.

Uvedené miesta boli nelegálne pripojené k elektrickej sieti, aby rastliny mohli dostávať umelé svetlo. Odber elektrickej energie prirovnali k odberu zhruba 1200 domácností.

Organizovanú skupinu však nevyšetrujú iba pre drogové aktivity, ale aj pre podozrenia z únosov a iných trestných činov.

 

Prečítajte si tiež: V belgickom prístave zadržala polícia 11 ton kokaínu. Vyšetrovateľom sa podarilo nabúrať do šifrovanej komunikácie kartelu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies