USA varujú svojich občanov, aby nešli bojovať na Ukrajinu

NETKY.SK • 29 Apríl 2022, 16:13 • 2 min
USA varujú svojich občanov, aby nešli bojovať na Ukrajinu

WASHINGTON - Ministerstvo obrany USA v piatok varovalo Američanov, aby nešli na Ukrajinu bojovať proti ruským inváznym silám. Výstraha prišla po tom, čo bol vo vojne zabitý bývalý americký vojak námornej pechoty. Informácie priniesla tlačová agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

„Naďalej vyzývame Američanov, aby nešli na Ukrajinu... je to aktívna vojnová oblasť, nie je to miesto vhodné na cestovanie," povedal hovorca Pentagónu John Kirby pre americkú spravodajskú televíziu CNN deň po tom, čo sa objavili správy o smrti Willyho Josepha Cancela.

 

Cancelova matka Rebecca Cabrerová pre CNN uviedla, že jej 22-ročný syn bol zabitý v pondelok 25. apríla na Ukrajine, kde pracoval pre súkromnú vojenskú dodávateľskú firmu, a odcestoval tam v polovici marca.

 

img

 

Matka dodala, že telo jej syna sa ešte nenašlo. Zostala po ňom manželka a ich spoločné dieťa, ktoré nemá ani rok.

Jeho manželka Brittany Cancelová pre televíziu ABC povedala, že jej manžel „veľmi chcel odísť na Ukrajinu ako dobrovoľník" a "išiel tam s úmyslom pomáhať ľuďom".

 

Kirby vyjadril rodine Cancela sústrasť a uviedol, že chápe jeho „nezištnú motiváciu", zároveň ale zdôraznil, že sú „bezpečné, účinné spôsoby", ako podporovať Ukrajinu.

 

img

 

Hovorca ministerstva dodal, že Pentagón nemá informácie o tom, ako Cancela zabili.

Krátko po začatí invázie Ruska na Ukrajine 24. februára ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval cudzincov, aby prišli dobrovoľne bojovať za jeho krajinu.

 

Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí v marci oznámilo, že na výzvu zareagovali desaťtisíce dobrovoľníkov z desiatok krajín.

Londýn vo štvrtok informoval o smrti prvého Brita bojujúceho v tomto konflikte a hlásil aj jedného nezvestného Brita.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies