Česká taxi aplikácia Liftago štartuje na Slovensku so stovkou vodičov

NETKY.SK • 2 December 2015, 15:53 • 2 min
Česká taxi aplikácia Liftago štartuje na Slovensku so stovkou vodičov

BRATISLAVA – Po dvojtýždňovej testovacej prevádzke začína česká taxislužba Liftago fungovať na Slovensku naplno.

slovakia

left justify in out

Objednať taxík prostredníctvom mobilnej aplikácie si tak môžu od začiatku decembra ľudia v Bratislave, nasledovať by mali aj ďalšie mestá. Cieľom mobilnej služby je ponúkať zákazníkom kvalitných vodičov dostupných aj počas špičiek na základe princípov voľného trhu bez regulácie cien.

 

Startup uskutočnil za dva týždne takmer 2000 testovacích jázd. „Sme veľmi radi, že už pri štarte na Slovensku má Liftago v ponuke takmer 100 preverených licencovaných vodičov, ktorí prešli naším sitom. Do konca roka chceme ich počet zdvojnásobiť v závislosti od záujmu trhu. Prekvapil nás aj obrovský dopyt zo strany zákazníkov, ktorý je dôkazom rastúceho záujmu ľudí o kvalitné a dostupné cestovanie v meste,“ zhodnotil manažér Liftaga pre Slovensko Tomáš Sroka.

 

Aplikácia má tzv. trhovisko jázd, kde môžu licencovaní vodiči flexibilne reagovať na dopyt zákazníkov rôznymi tarifami zo svojho taxametra. Po registrácii zákazník zadá cieľ svojej cesty. Systém mu ukáže niekoľko konkrétnych ponúk od dostupných vodičov v okolí, ktorí na dopyt zareagujú. V ponuke je okrem odhadovanej ceny jazdy uvedený aj typ auta, meno vodiča, jeho vzdialenosť od zákazníka a jeho hodnotenie.

 

Liftago na Slovensku zatiaľ podľa Sroku využívajú najmä inovátori, podnikatelia, nadšenci nových technológií, ľudia bez vlastného auta alebo večerní cestujúci, ktorí sa vracajú z párty a vlastné auto už nemôžu riadiť. Očakáva, že konzervatívni zákazníci začnú jazdiť až po osvedčení služby v ostrej prevádzke.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies