Česi nechcú skončiť s jedným bodom, Voráček: Musíme vyhrať

NETKY.SK • 20 September 2016, 11:56 • 2 min
Česi nechcú skončiť s jedným bodom, Voráček: Musíme vyhrať

TORONTO - Po dvoch stretnutiach majú českí hokejisti na Svetovom pohári v Toronte na konte dve prehry a jediný bod. Pred záverečným stretnutím s USA sú tak ich postupové nádeje v rovine teórie. Výber trénera Josefa Jandača najprv prehral s Kanadou 0:6, v pondelok aj s Tímom Európa 2:3 po predĺžení.

slovakia

left justify in out

Česi v stretnutí s Európanmi dokázali dvakrát vyrovnať. "Boli sme kúsok od toho, aby sme mali šancu postúpiť. Tá síce zostáva, ale je to už len minimálna šanca. Oproti Kanade to bolo o čosi lepšie. Prehrali sme však v predĺžení, z dvoch zápasov máme len jeden bod, čo je sklamanie," povedal pre idnes.cz český útočník Jakub Voráček. Ten bol autorom prvého českého gólu na prestížnom turnaji, v zápase patril k najlepším českým hráčom, inkasoval však aj dva dvojminútové tresty. Po súboji si vylial zlosť aj na jedného z rozhodcov: "Je tam jeden rozhodca, ktorého ego je tak vysoké, že si myslí, že je viac ako hra."

 

Česko doplatilo na vysoký počet vylúčení, a hoci v nich neinkasovalo, v rozhodujúcich fázach stretnutia mu už chýbali sily. "Boli sme si vedomí dôležitosti stretnutia, v prvej tretine nám to aj čiastočne zväzovalo ruky a nohy. Začali sme hrať až v momente, keď sme dostali prvý gól. No v zápase sme nešli úplne do brány, nemali sme potrebnú agresivitu a rozbili nás aj vylúčenia," vyjadril sa Jandač.

 

Tím Európy v kádri so šiestimi Slovákmi nakoniec doviedol zápas do víťazného konca, v tretej minúte predĺženia ale urobil chybu obranca Michal Kempný a z následného protiútoku zariadil výhru Nemec Leon Draisaitl. "Rozhodol sa v daný moment zle. Mal za sebou dlhé striedanie, mal skôr puk držať, ako ho odovzdávať strelou. To bola samozrejme chyba. Do predĺženia išiel, pretože patrí k tým lepším korčuliarom," podal svoj pohľad ku kľúčovému okamihu Jandač.

 

Ak chcú Česi teoreticky pomýšľať na postup do semifinále, tak musia v zápase s USA vyhrať. Tento fakt si uvedomuje aj Voráček: "Musíme nechať na ľade všetko. Toto nie je priateľský zápas, ale Svetový pohár. Musíme hrať na tisíc percent. Musíme vyhrať, predsa nepôjdeme domov s bodom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies