Česi na prípravu s Rakúskom nominovali ligový výber

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 12:10 • 2 min
Česi na prípravu s Rakúskom nominovali ligový výber

PRAHA - Tréner českej futbalovej reprezentácie Pavel Vrba v utorok nominoval na prípravný duel s Rakúskom (3. júna v Olomouci) troch nováčikov a iba dvoch legionárov. Informoval portál idnes.cz.

slovakia

left justify in out

Premiérové pozvánky dostali Jan Kopic z Jablonca, Jiří Fleišman z Liberca a Lukáš Hejda z Plzně. Po dlhšej dobe sa do najcennejšieho dresu vracajú Tomáš Necid zo Slavie Praha a Mario Holek zo Sparty Praha. Keďže Vrba avizoval, že dá dôveru najmä hráčom z Gambrinus ligy, ktorých chce preveriť, v mužstve sú len dvaja legionári - útočník Matej Vydra z anglického klubu West Bromwich Albion a brankár Marek Štěch z Yeovilu. Aj ten ale prestúpi v lete do Sparty.

 

"Dôvodov, prečo sú tu prevažne hráči z Gambrinus ligy, je viac. Niektorí sú už na dovolenkách, resp. týždne bez tréningov. A chceli sme hráčov, ktorí sú v záťaži. V lige sa presadzujú, preto si nomináciu zaslúžia," vysvetlil pre idnes.cz Vrba, pre ktorého to bude na lavičke Česka tretí zápas. V oboch predchádzajúcich s Nórskom a Fínskom sa zrodili remízy 2:2. Generálku na jesennú kvalifikáciu EURO 2016 proti Holandsku absolvujú Česi začiatkom septembra doma s USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies