Česi minuli na letné dovolenky tento rok menej, zlacneli Turecko aj Egypt

NETKY.SK • 4 Október 2016, 08:13 • 2 min
Česi minuli na letné dovolenky tento rok menej, zlacneli Turecko aj Egypt

PRAHA - Česi vynaložili v lete na zahraničnú dovolenku v priemere 12.232 Kč (452,68 eura) na osobu, čo je o 676 Kč menej ako v minuloročnej letnej sezóne.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z analýzy zájazdového portálu Invia.cz. Za poklesom stoja predovšetkým prepad cien pobytov v niektorých destináciách považovaných za menej bezpečné a väčší záujem o blízke krajiny dostupné autom. Informoval o tom server iHNED.cz.

 

Z desiatky najpopulárnejších turistických cieľov najviac klesli ceny dovoleniek v Turecku. Priemerná cena predaného zájazdu do tejto destinácie bola 14.548 Kč na osobu, čo je o 1933 Kč menej než vlani. "Ceny zájazdov sa menili dosť výrazne nielen podľa sezónnosti, ale najmä podľa politickej situácie," uviedla Eva Němečková z Firo-tour.

 

Turisti v predpredajoch a na začiatku sezóny preferovali najmä európske destinácie ako Španielsko, Bulharsko či Taliansko. To tlačilo ceny nahor. Naopak, nižší dopyt po moslimských krajinách zrážal ceny zájazdov do Egypta, Tuniska a Turecka.

 

(1 EUR = 27,021 CZK)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies