Čepelová: Teraz prevláda sklamanie, čoskoro sa budem tešiť

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 16:22 • 2 min
Čepelová: Teraz prevláda sklamanie, čoskoro sa budem tešiť

CHARLESTON - Jana Čepelová sa senzačným prienikom až do finále prestížneho podujatia WTA Premier Family Circle Cup na zelenej antuke v americkom Charlestone posunula na prah Top 50 svetového rebríčka, vyššie od nej bolo v histórii len desať slovenských tenistiek.

slovakia

left justify in out

"Celý tento týždeň však pre mňa znamená veľmi veľa. Finále je super výsledkom, hoci po prehre v ňom to až tak nevnímam a zatiaľ prevláda sklamanie. Asi sa však už zajtra dokážem tešiť z toho, čo sa mi na tomto podujatí podarilo. Budem sa snažiť pokračovať takto naďalej. Nepochybne je to veľká motivácia do budúcnosti," povedala 20-ročná Košičanka v konferenčnom telefonáte so slovenskými médiami po tom, ako v nedeľňajšom finále prehrala s Nemkou Andreou Petkovicovou 5:7, 2:6. 

 

Čepelová, v minulosti "len" trojnásobná štvrťfinalistka na nižšej úrovni International, nenašla zázračný recept, akurát sa všetko priaznivo pospájalo: "Trénovala som stále rovnako, lenže som prehrávala tesné zápasy. Od začiatku sezóny napríklad s Jovanovskou na Australian Open, s Kanepiovou v Acapulcu, s Görgesovou v Indian Wells... Už sa to muselo zlomiť a som rada, že teraz to vyšlo. Boli momenty, v ktorých som tu pociťovala životnú formu, ale aj také, ktoré som nezvládla." 

 

Fedcupová reprezentantka SR bola v Južnej Karolíne bez sprievodu, kouč Martin Zathurecký po viac ako mesiaci v zámorí odcestoval domov a ťaženie svojej zverenkyne sledoval iba na diaľku. "Trošku ma to mrzí, ale dúfam, že takýchto úspechov mi bude pribúdať a niektoré zažije aj on osobne," podotkla Čepelová. 

 

Premožiteľka americkej líderky svetového rebríčka Sereny Williamsovej z 2. kola či krajanky Daniely Hantuchovej zo štvrťfinále mala v dueli o titul aj setbal, dodatočne však uznala, že súperka bola lepšia: "Neviem odhadnúť, čo by som dnes zmohla, ak by som mala viac síl. Pre mňa to bol veľmi ťažký zápas. Možno by dopadol inak, ak by som na tom bola fyzicky lepšie, mohla by som sa svižnejšie pohybovať a nemala by som nohy ako z kameňa. Nemôžem sa však na to vyhovárať. Andrea zaslúžene získala titul. Začiatok sa mi nevydaril, hneď som prehrávala 0:3. Bojovala som o každú loptu, dostala som sa do zápasu a mala som ten setbal, ktorý mi však nevyšiel. Ona sa potom chytila a v druhom sete mi strašne rýchlo ušla. Už mi dochádzali sily, bola som pomalá." 

 

Čepelová nepociťovala nervozitu: "Andrea bola favoritka a musela túto rolu potvrdzovať. Za stavu 0:3 som najmä rozmýšľala, čo som robila zle. Vôbec som si nepomyslela čosi také, že už som prehrala. Nepovažovala som to za nič vážne. Prvé tri gemy nie sú predsa celý zápas." Slovenka predviedla obrat na 4:3 a viedla aj 5:4 na príjme. Setbalovú šancu si sama zobrala forhendom do siete: "Usilovala som sa ďalej ísť do toho. Keď som však potom ten set prehrala, bolo to už náročné fyzicky aj psychicky. Snažila som sa hrať tak, aby som príliš nemusela ísť do výmen." 

 

Kouč Martin Zathurecký pre STA uviedol: "Asi sa musela pod výkon podpísať únava, pretože Janka neefektívne riešila krátke lopty, neskoršie na ne reagovala. Bolo treba trošku viac meniť tempo hry a účinnejšie zakončovať pri sieti. V úvodnom sete bola úspešnosť prvého servisu 85 %, neskôr však klesala. Janke gratulujem k perfektnému týždňu a nech má motiváciu nabudúce vyhrať takýto veľký turnaj." 

 

Čepelová sa teraz presúva do Kanady už na prípravu pred fedcupovým play-off o svetovú skupinu 2015 v Québec City (19. - 20. apríla). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies