Ceny základných potravín v Tripolise vyskočili do závratných výšok

NETKY.SK • 28 Február 2011, 12:40 • 2 min
Ceny základných potravín v Tripolise vyskočili do závratných výšok

Ceny základných potravín v Tripolise vyskočili do závratných výšok

slovakia

left justify in out

img

Ceny základných potravín v líbyjskom hlavnom meste vyskočili do závratných výšok a pred pekárňami sa tvoria dlhé rady na chlieb v čase, keď Tripolis kontrolujú jednotky lojálne Muammarovi Kaddáfímu.
      Pre agentúru Associated Press to dnes povedala jedna z miestnych obyvateliek. Ako dodala, cena ryže, teda hlavnej potraviny, stúpla o 500 percent. Cena za päťkilogramový balík tak dosiahla takmer 29 eur. V pekárňach sú obmedzené zásoby na predaj jedného bochníka chleba na jednu rodinu.
      Obyvateľka Tripolisu zároveň uviedla, že väčšina občanov líbyjského hlavného mesta zostáva vo svojich domovoch. Provládne jednotky si okolo líbyjského hlavného mesta vytvorili kontrolné stanovištia.
      Líbyjský režim bojuje proti demonštrantom, ktorí požadujú Kaddáfího odstúpenie. Východ krajiny je v súčasnosti pod kontrolou vzbúrencov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies