Martin Daňo opäť úraduje. Po Ficovi začalo konanie aj voči prezidentke SR

NETKY.SK • 12 Máj 2021, 06:41 • 2 min
Martin Daňo opäť úraduje. Po Ficovi začalo konanie aj voči prezidentke SR

BRATISLAVA - Výbor Národnej rady SR (NR SR) pre nezlučiteľnosť funkcií začal konanie voči prezidentke Zuzane Čaputovej na základe podnetu Martina Daňa. Naopak, zastavil konanie voči predsedovi strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) Robertovi Ficovi, ktoré sa viedlo na základe podnetu Nadácie Zastavme korupciu. Uviedol to člen výboru Ondrej Dostál (klub SaS).

slovakia

left justify in out

"Daňov podnet spĺňal zákonné náležitosti, preto výbor v zmysle ústavného zákona konštatoval, že konanie sa začalo podaním podnetu," vysvetlil Dostál. Daňo v podnete na Čaputovú tvrdí, že hlava štátu propagovala 22. marca a 30. marca súkromné spoločnosti.

 

Pri prijatí zjazdovej lyžiarky Petry Vlhovej podľa neho prezidentka od nej prijala dar v podobe trička s logami sponzorov športovkyne a "zapózovala" s ním všetkým prítomných médiám.

 

img

 

V druhom prípade podnet hovorí o situácii, keď súkromné spoločnosti poskytli prezidentke 3 100 kusov pulzných oxymetrov. Neúspešný kandidát na prezidenta Daňo v ňom tvrdí, že na stránke Prezidentského paláca sa objavili názvy firiem, ktoré oxymetre poskytli.

Podnet na Fica sa týkal jeho využitia kaštieľa vo Vinosadoch. Výbor 23. marca prijal uznesenie, v ktorom požiadal Fica, aby sa vyjadril k obsahu podnetu a majiteľa alebo prevádzkovateľa kaštieľa vyzval k tomu, aby uviedol, či a v akej výške dar poskytol.

 

img

 

Spoločnosť podľa Dostála v odpovedi tvrdí, že nemá informácie, ktoré by mohla výboru poskytnúť a väčšina členov sa stotožnila s názorom, že nemajú ako získať ďalšie informácie, na základe ktorých by mohli posúdiť, či došlo k porušeniu zákona.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona