Celtic Glasgow po 18 mesiacoch opäť testuje Slováka Lačného zo Sparty

NETKY.SK • 26 Júl 2011, 13:33 • 2 min
Celtic Glasgow po 18 mesiacoch opäť testuje Slováka Lačného zo Sparty

Celtic Glasgow po 18 mesiacoch opäť testuje Slováka Lačného zo Sparty

slovakia

left justify in out

img

Škótsky futbalový veľoklub Celtic Glasgow pozval po 18 mesiacoch na druhú skúšku slovenského útočníka Miloša Lačného. Dvadsaťtriročný útočník pražskej Sparty je v katolíckom klube na týždennom teste od pondelka spoločne s juhoafrickým krídelníkom Katlegom Mphelom.
      "Máme na skúške dvoch futbalistov zo Slovenska a z JAR. Dobre si ich prezrieme a uvidíme, čo nám môžu ponúknuť. Ak prídete na takúto skúšku, tak je to náročné, pretože nepoznáte spoluhráčov a idete do neznámeho prostredia, ale je na nich, aby sa prejavili," uviedol pre britské média asistent klavného trénera Celticu Švéd Johan Mjällby.
      Lačný bol prvý krát na testoch na štadióne Parkhead v závere roku 2009, ale transfer sa napokon nezrealizoval. Bývalý hráč MFK Ružmberok sa však ani po návrate nedokázal prebojovať do zostavy pražskej Sparty. Posledný súťažný duel za "rudých" odohral ešte v januári v Ostrave. Celkovo si v minulom ročníku pripísal pätnásť štartov väčšinou v pozícii náhradníka.
      "Celtic si chcel po čase opäť otestovať jeho aktuálnu výkonnosť. Takže sme po vzájomnej dohode medzi klubmi Lačného na týždennž pobyt v Škótsku uvoľnili. Ďalšie rokovania budú záležať na záujme druhej strany," cituje portál efotbal.cz personálneho riaditeľa Sparty Jakuba Otavu.
      V slávnom škótskom klube pôsobili už v minulosti viacerí Slováci. Bránu im do Celticu otvoril tréner Jozef Vengloš, ktorý si na ostrovoch vyslúžil prezývku Dr. Jo. Práve svetobežník z Ružomberka priviedol do katolíckeho klubu na sklonku kariéry Ľubomíra Moravčíka, ktorý si svojim "obojnohým" herným prejavom získal ostrovných priaznivcov. Potom štafetu prebral slovenský stopér Stanislav Varga, ktorý si svojimi výkonmi dokonca vyslúžil kapitánsku pásku.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies