Cehlárik vo Švédsku končí, ide skúsiť šťastie do zámoria

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 12:33 • 2 min
Cehlárik vo Švédsku končí, ide skúsiť šťastie do zámoria

LULEA - Slovenský hokejový útočník Peter Cehlárik končí pôsobenie vo švédskom tíme Lulea HF. Potvrdilo to vedenie severošvédskeho klubu na svojom oficiálnom webe. Dvadsaťročný Žilinčan plánuje v lete bojovať v zámorí o šancu zahrať si v NHL.

slovakia

left justify in out

Mladého krídelníka v roku 2013 draftoval Boston Bruins. Rozhodnutie Petra Cehlárika skúsiť šťastie v zámorí plne korešponduje s jeho vyhlásením spred roka. "NHL je mojím snom, som blízko k podpisu zmluvy s Bostonom, no po debatách s manažérmi a agentom som sa rozhodol, že keď tam pôjdem, chcem byť pripravený spraviť prvý tím čo najskôr. A práve tento jeden rok vo Švédsku by mi mal ešte pomôcť," povedal v apríli 2015. Mladý útočník v aktuálnej sezóne odohral za Luleu 46 duelov základnej časti s bilanciou 11 gólov a 9 asistencií, v play-off pridal 11 štartov (3+2). Jeho tímu sa nepodarilo obhájiť minulosezónne prvenstvo v Lige majstrov.

 

"Do Lulei som prišiel vo veku 16 rokov a pôsobenie v tomto klube mi dalo veľmi veľa. Teraz je čas na ďalšiu kapitolu mojej hokejovej kariéry," cituje Cehlárika štvrtkové vydanie denníka Norbottens Kuriren. V úvode nasledujúceho týždňa sa Peter Cehlárik pripojí k slovenskej hokejovej reprezentácii v príprave pred májovými majstrovstvami sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies