Peter Sagan opäť zabodoval! V dnešnej etape si vybojoval pódiové miesto

NETKY.SK • 30 Apríl 2021, 18:36 • 2 min
Peter Sagan opäť zabodoval! V dnešnej etape si vybojoval pódiové miesto

ST. IMIER - Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe dosiahol na pretekoch Okolo Romandie vo Švajčiarsku ďalšie pódiové umiestnenie.

slovakia

left justify in out

Po triumfe v stredajšej 1. etape si Peter Sagan v piatok pripísal tretiu priečku. V záverečnom špurte zaostal za víťazom Španielom Marcom Solerom (Movistar) 22 sekúnd.

 

Slovenský fenomén sa však nedokázal dotiahnuť ani na trojnásobného svetového šampióna Dán Magnus Cort (EF Education - Nippo).Tridsaťjedenročný Žilinčan sa v celkovej klasifikácii posunul zo 73. na 55. priečku (+7:45 min).

 

 

Etapa bola náročná

"Bola to veľmi ťažká etapa, po celý čas chlad a dážď. V záverečnom stúpaní bolo množstvo útokov. Dodáva mi to sebavedomie na Giro. Teraz sa pokúsim obhájiť žltý dres," citoval internetový portál cyclingnews.com slová Solera.

Španiel Soler do úspešného konca dotiahol únik, o ktorého sa dostal na záverečnom stúpaní v etape. Pred prenasledovateľmi mal v cieli dostatočný náskok na to, aby sa stal novým lídrom celkovej klasifikácie.

 

Na čele nahradil Austrálčana Dennis Rohana (Ineos Grenadiers), ktorý v piatok finišoval na 45. mieste so stratou 1:21 min na víťaza a klesol na 23. stupienok. Piatková etapa mala štart aj cieľ v Estavayeri a merala 168,7 km.

 

Juraj Sagan skončil na 109. mieste

Peter Sagan je aj po piatku druhý v bodovacej súťaži. Na vedúceho Taliana Sonnyho Colbrelliho (Bahrain - Victorious) stráca 12 bodov.

 

Saganov mladší brat Juraj v piatok obsadil 109. pozíciu so stratou 19:01 minúte na víťaza a v celkovom poradí 126. post (+47:21 min).

 

V bodovacej súťaži si zelený dres lídra naďalej drží Talian Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious), ktorý finišoval v piatok na štvrtej priečke. Na konte má 98 bodov, trojnásobný majster sveta Peter Sagan je stále druhý so ziskom 70 bodov.

Preteky Okolo Romandie vyvrcholia v nedeľu časovkou jednotlivcov dlhou 16,19 km vo Fribourgu.

 

Mohlo by vás zaujímať: Sagan ovládol 1. etapu na tour Okolo Romandie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies