Časť lietadla z Neziderského jazera pochádza asi z II. svetovej vojny

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 19:14 • 2 min
Časť lietadla z Neziderského jazera pochádza asi z II. svetovej vojny

NEUSIEDL - Kovový predmet, ktorý sa ukázal byť časťou lietadla zrejme z obdobia druhej svetovej vojny, objavil 54-ročný muž v utorok večer pri kúpaní v Neziderskom jazere v rakúskej spolkovej krajine Burgenland.

slovakia

left justify in out

Hasiči zhrdzavenú časť veľkosti dvier motorového vozidla vytiahli z vôd jazera. S veľkou pravdepodobnosťou by malo ísť o chladič lietadla, ktoré sa zrejme zrútilo do jazera počas druhej svetovej vojny.

 

Definitívne by to malo však potvrdiť až detailné preskúmanie nálezu v nasledujúcich dňoch. Informácie priniesol dnes verejnoprávny rakúsky rozhlas ORF s odvolaním sa na policajné zdroje. Nálezy vrakov alebo častí vrakov lietadiel nie sú v Neziderskom jazere extrémnou zriedkavosťou.

 

Väčšina z nich pochádzala z bojov medzi strojmi nemeckej Lutftwaffe a spojeneckými lietadlami počas druhej svetovej vojny. V 90. rokoch minulého storočia tu opakovane objavili trosky havarovaných nemeckých stíhačiek typu Messerschmitt. V roku 1992 narazila do jedného z vrakov výletná loď a poškodila sa. Motor jednej zo spomínaných stíhačiek vydalo jazero v roku 2003.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies