Joe Biden volí nekompromisnú cestu. Zavedie povinné očkovanie

NETKY.SK • 9 September 2021, 18:29 • 2 min
Joe Biden volí nekompromisnú cestu. Zavedie povinné očkovanie

WASHINGTON - Šéf Bieleho domu počas najbližších hodín predstaví plán na boj proti najnovšej vlne šírenia koronavírusu v USA. V ostatných týždňoch tam pribúda každý deň približne 140-tisíc infikovaných.

slovakia

left justify in out

Americký prezident Joe Biden podpíše výkonné nariadenie vyžadujúce povinné očkovanie proti COVID-19 v prípade zamestnancov federálnej vlády Spojených štátov, ako aj od spoločností, ktoré pre ňu pracujú. Pre agentúru AP to vo štvrtok uviedol nemenovaný zdroj oboznámený s problematikou.

 

Správa prichádza len niekoľko hodín pred plánovaným prejavom šéfa Bieleho domu, v rámci ktorého predstaví šesťbodový plán na boj proti najnovšej vlne šírenia koronavírusu a na zvýšenie stagnujúcej miery zaočkovanosti v krajine.

 

Ako píše AP, bezprostredne nebolo jasné, či spomínané výkonné nariadenie o povinnom očkovaní federálnych zamestnancov bude obsahovať aj výnimky z náboženských alebo zdravotných dôvodov.

 

Prečítajte si tiež: Vedci z ČR vyvinuli test na určenie protilátok proti COVID-19. Má niekoľko výhod

 

Očakáva sa, že Biden počas prejavu predostrie plány na zvýšenie miery testovania v školách s cieľom predísť ich zatvoreniu. Biely dom chce ukázať, že sa aktívne snaží zastaviť aktuálny znepokojivo prudký rast nových prípadov infekcie koronavírusom SARS-CoV-2.

 

Biden sa už v minulosti vyslovil za povinné očkovanie na školách, pracoviskách a na univerzitách, pripomína AP. Pred časom tiež nariadil federálnym zamestnancom, aby sa dali zaočkovať alebo aby sa dávali pravidelne testovať a mali počas práce nasadené rúška.

 

K témeZmeny v očkovaní proti COVID-19! Prichádza tretia dávka, na rad sa dostanú i deti

 

Najmenej jednu dávku proticovidovej vakcíny dostalo už 208 miliónov obyvateľov USA, pričom 177 miliónov z nich je plne zaočkovaných. V ostatných týždňoch však pribúda každý deň približne 140-tisíc nových prípadov nákazy a tisíc súvisiacich úmrtí, vyplýva z údajov Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies