Cannondale má záujem o zotrvanie Sagana, pomôžu Rusi

NETKY.SK • 10 Október 2013, 14:30 • 2 min
Cannondale má záujem o zotrvanie Sagana, pomôžu Rusi

MILÁNO - Cyklistický tím Cannondale si chce udržať aj po sezóne 2014 slovenskú hviezdu Petra Sagana, pomôcť by mu k tomu mali aj ruské financie. Zoskupenie je síce registrované v Taliansku, ale majiteľom väčšinového 90-percentného balíka akcií spoločnosti Brixia Sport, ktorá vlastní licenciu pre cyklistický tím, je americká spoločnosť Cannondale.

slovakia

left justify in out

Výrobca bicyklov a cyklistických komponentov investuje do partnerstva ročne milióny eur, na udržanie Sagana však potrebuje ďalšie. Podľa zákulisných informácií sa preto pripravuje partnerstvo s ruským miliardárom Olegom Tinkovom, ktorý končí svoje pôsobenie pri tíme Bjärna Riisa Saxo-Tinkoff. Oficiálne to nepotvrdila žiadna zo zainteresovaných správ. "Rokujeme s pravdepodobným sponzorom, ale zatiaľ nemôžeme nič povedať, keďže nie sme tak ďaleko. Tinkoff by mohol byť jedným z nich. Uvidíme," povedal pre cyclingnews.com manažér tímu Cannondale Roberto Amadio.

Manažment Cannondale sa snaží o zotrvanie Sagana aj po roku 2014. Súčasná zmluva vyprší Slovákovi po skončení nadchádzajúcej sezóny 2014 a už teraz sa začína medzi tímami bitka o jeho služby. V Cannondale všetko stavili na 23-ročného Žilinčana. Už v novom ročníku by mal mať lepšiu podporu na jednorázových klasikách a tím obetuje aj ambície na Tour de France v prospech čo najväčšieho počtu etapových víťazstiev Sagana a zisku zeleného dresu. "Vo WorldTour je osemnásť tímov a stavím sa, že každý z nich by chcel mať Sagana vo svojom strede. Je to normálne, že sa strhne bitka o jeho služby. Spolupracovali sme s ním doteraz a dáme mu ponuku do budúcna. On sám sa bude musieť rozhodnúť o ďalších rokoch. Nevidím dôvod, prečo by nemohol pokračovať u nás. Vyrástol v našom tíme a my ho posilňujeme preňho. Samozrejme, dôležitý je aj ekonomický aspekt. Som si však istý, že môže zostať u nás," uviedol pre cyclingnews.com Amadio.

V Cannondale bude aj v roku 2014 jazdiť Talian Ivan Basso, o ktorého bol záujem v Astane. Tím získal aj majstra sveta do 23 rokov Mateja Mohoriča zo Slovinska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies