"Canelo" Álvarez proti Khanovi 7. mája, Golovkin - Wade 23. 4.

NETKY.SK • 4 Február 2016, 12:30 • 2 min
"Canelo" Álvarez proti Khanovi 7. mája, Golovkin - Wade 23. 4.

LAS VEGAS - Sčista-jasna sa zrodila dohoda o profesionálnom boxerskom súboji medzi Saúlom "Canelom" Álvarezom a Amirom Khanom. Dvadsaťdeväťročný Brit Khan vyzve o štyri roky mladšieho šampióna organizácie WBC v strednej hmotnostnej kategórii z Mexika Álvareza 7. mája 2016.

slovakia

left justify in out

Pokrstia novopostavenú T-Mobile Arenu v nevadskom Las Vegas. Duel prostredníctvom domácich vysielacích práv pay-per-view (PPV) odvysiela americká prémiová televízna spoločnosť HBO. Khan sa posunie vyššie z welterovej divízie, zápas sa uskutoční vo váhovom limite 70,3 kg. Álvarez ako úradujúci majster má v kontrakte opciu na odvetu v prípade svojho nezdaru.


Na predstavenie na YouTube upozornila promotérska spoločnosť Golden Boy zastupujúca mexickú hviezdu. "Naším zámerom je organizovať najprestížnejšie súboje. Saúl je najväčším súčasným lákadlom tohto odvetvia. Sklamal tých, ktorí si mysleli, že si pre obhajobu zvolí ľahkého oponenta," vyhlásil zakladateľ Golden Boy Promotions Oscar De La Hoya. "Som majster sveta, teším sa na svoju prvú obhajobu práve cez víkend Cinco de Mayo. Amir je na vrchole kariéry, fanúšikovia sa môžu tešiť," doplnil Álvarez. "Vedel som, že Saúl nepremrhá príležitosť súperiť so mnou. Chce bojovať s najlepšími. Disponujem rýchlosťou a schopnosťami potrebnými na úspech. Priaznivci dostanú, čo si zaslúžia," kontroval Khan.


"Canelov" dlhoočakávaný protivník Gennadij Golovkin sa 23. apríla rovnako na HBO stretne s prednostným vyzývateľom verzie IBF v strednej váhe Dominicom Wadeom. Momentálne to vyzerá, že na seba narazia v ikonickom The Forum v kalifornskom Inglewoode. Tridsaťtriročný "kazašský hrom" Golovkin okrem spomenutého opasku IBF drží aj tituly WBA "Super", dočasný WBC a IBO. V profiringu takisto dosiaľ nezdolaný Wade je 25-ročná nádej USA z Marylandu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies