Campbellová-Brownová dostala za doping varovanie, môže súťažiť

NETKY.SK • 3 Október 2013, 10:45 • 2 min
Campbellová-Brownová dostala za doping varovanie, môže súťažiť

KINGSTON - Jamajská šprintérka Veronica Campbellová-Brownová vyviazla zo svojho dopingového prípadu iba s varovaním a môže sa vrátiť na dráhu.

slovakia

left justify in out

Dvojnásobnú olympijskú víťazku v behu na 200 m v máji po mítingu v Kingstone pozitívne testovali na diuretikum hydrochlorotiazid. Disciplinárna komisia Jamajskej atletickej asociácie (JAAA) dospela k názoru, že Campbellová-Brownová neužila látku so zámerom zlepšiť svoju výkonnosť.

Priestupok označila za menej závažný a neúmyselný aj Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF). Podľa svetových antidopingových pravidiel sú niektoré diuretiká klasifikované ako "špecifikované substancie" - lieky, ktoré mohli byť užité bez úmyslu zvýšiť výkonnosť. Atléti môžu dostať zredukovanú sankciu, ak vedia dokázať neúmyselné užitie látky. 

Campbellová-Brownová získala na OH 2004 v Aténach a 2008 v Pekingu zlato na 200 m, vlani v Londýne dobehla štvrtá. Z britskej metropoly odišla s bronzom na 100 m a striebrom zo štafety na 4x100 m. Na majstrovstvách sveta a olympijských hrách si vybojovala celkovo šestnásť cenných kovov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies