Ibrahimovič sa vracia do Európy, prezradil aj v ktorej lige bude hrávať

NETKY.SK • 30 Október 2019, 18:58 • 2 min
Ibrahimovič sa vracia do Európy, prezradil aj v ktorej lige bude hrávať

BRATISLAVA - Už dlhšie sa hovorí o tom, že švédsky futbalista Zlatan Ibrahimovič opustí Spojené štáty a tamojšiu Major League Soccer (MLS), pretože mu chýba európsky štýl futbalu. Potvrdilo sa to po tom, ako sám futbalista uverejnil na sociálnych sieťach svoj odchod z USA.

slovakia

left justify in out

Tohto chlapíka zrejme netreba ani predstavovať. Jeden z najlepších švédskych futbalistov sa už teraz zapísal do štatistík svojej krajiny. V reprezentácii však po EURE 2016 už skončil.

 

img

 

Na klubovej úrovni pôsobil je to hráč, ktorý vystriedal zrejme najviac klubov počas svojej doterajšej hráčskej kariéry. Začínal ešte ako mladé ucho vo švédkom Malmö FF. Tam ho však objavil Ajax a "Ibra" sa sťahoval zo Śvédska do Holandska. Tu sa z neho stal ostrostrelec, no pokračoval ďalej. V Juventuse hrával v základnej jedenástke. V "juve" sa prevalila aj aféra okolo Zlatanovho agenta. Juventus mal údajne odmietnuť ponuku Realu Madrid na prestup Ibrahimovića vo výške 70 miliónov €. Neskôr sa ukázalo, že šlo o fámy, ktoré mali zvýšiť jeho trhovú hodnotu. 

 

 

Z Juventusu pokračovala jeho cesta ďalej. Klub opustil po škandále viacerých talianskych mužstiev, ktoré boli namočené do korupcie. Štvrtým klubom, ktoreho dres si obliekol bol milánsky Inter. Na San Sire futbalovo ešte viac vyspel. V sezóne 2008/2009 sa stal najlepším strelcom Serie A. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa IBRAHIMOVIC (@inter_zlatan),

 

Po hráčoch takéhoto formátu už začínajú pokukávať aj najväčší giganti v Európe. Barcelona peniaze na prestup superhviezdy vždy mala a inak to nebolo ani v prípade "Ibru". Na slávny Nou Camp sa sťahoval v júli 2009 za 46 miliónov eur, opačným smerom putoval Kamerunčan Samuel Eto'o. V Barce však vydržal Švéd len jednu sezónu. Údajne za tým boli nezhody s kormidelníkom Pepom Guardiolom, ktorý už v súčasnosti trénuje Manchester City. 

 

img

 

Ibrahimovič ako jeden z mála futbalistov hral na jednom štadióne za dva odlišné kluby. Z AC Miláno ho však zlákali peniaze a spolu s kapitánom mužstva Thiagom Silvom odišli pod Eiffelovku do PSG. Ibra sa vo francúzskej Ligue 1 stal najlepším strelcom súťaže. Po neúspechu v Lige Majstrov sa ešte v Európe objavil v anglickej lige za Manchester United, no zatúžil po novej výzve a odišiel za oceán do LA Galaxy.  

 

img

 

A dostávame sa do súčasnosti. Zlatan Ibrahimovič obliekol za svoju profesionálnu hráčsku kariéru 9 klubových dresov. No stále ešte nemá dosť. Legendárny desiaty klub všk bude podľa zdrojov v Európe. Zlatan na Twitter uť aj zavesil zábavné video o tom, že fanúšikovia sa naňho môžu tešiť opäť v španielskej La Lige. Do ktorého klubu sa chystá, však ešte neprezradil. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies