Čakajú nás pekelné tri dni: Teplota sa približuje k 40°C!

NETKY.SK • 6 August 2013, 08:27 • 2 min
Čakajú nás pekelné tri dni: Teplota sa približuje k 40°C!

BRATISLAVA – Pre celé Slovensko s výnimkou Žilinského kraja a väčšinu okresov Prešovského kraja dnes od 11:20 bude platiť výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami, ktoré sa môžu vyšplhať na 32 až 37 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

SHMÚ nevydal teplotné výstrahy na dnešný deň len pre Žilinský kraj a okresy Bardejov, Kežmarok, Levoča, Medzilaborce, Poprad, Sabinov, Stará Ľubovňa, Stropkov a Svidník v Prešovskom kraji.

Na stredu už vydali aj najvyšší tretí stupeň výstrahy pred vysokými teplotami, ktoré môžu miestami dosiahnuť 35 až 39 stupňov Celzia. Táto výstraha bude platiť od stredy 11:20 pre celý Bratislavský kraj, celý Trnavský kraj, Nitriansky kraj s výnimkou okresu Topoľčany (kde bude výstraha 2. stupňa), okresy Krupina, Lučenec a Veľký Krtíš v Banskobystrickom kraji, ako aj okres Myjava v Trenčianskom kraji. Druhý stupeň výstrahy pred teplom na stredu vydali pre zvyšné okresy Trenčianskeho a Banskobystrického kraja, celý Košický kraj, okresy Bardejov, Humenné, Medzilaborce, Prešov, Sabinov, Snina, Stropkov, Snina a Vranov nad Topľou v Prešovskom kraji, ako aj okresy Martin, Turčianske Teplice a Žilina v Žilinskom kraji. Vo zvyšnej časti Žilinského a Prešovského kraja bude výstraha prvého stupňa pred teplom. 

Vo štvrtok bude platiť tretí stupeň výstrahy pred teplom pre rozsiahlejšie územie Slovenska. SHMÚ ju vydal na tento deň pre celý Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj, väčšinu Banskobystrického kraja s výnimkou okresov Banská Bystrica a Brezno (tam bude platiť 2. stupeň výstrahy), väčšinu Košického kraja s výnimkou okresov Gelnica a Spišská Nová Ves (2. stupeň), ako aj okresy Bánovce nad Bebravou, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske a Trenčín v Trenčianskom kraji. Na zvyšku územia Slovenska bude platiť vo štvrtok od 11:20 druhý stupeň výstrahy pred vysokými teplotami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies