Čadskí vojaci zabili na severe Nigérie 207 islamistov zo skupiny Boko Haram

NETKY.SK • 25 Február 2015, 18:18 • 2 min
Čadskí vojaci zabili na severe Nigérie 207 islamistov zo skupiny Boko Haram

LAGOS - Čadskí vojaci zlikvidovali v severovýchodnej Nigérii 207 členov islamistickej teroristickej skupiny Boko Haram. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Vojaci afrického Čadu sú súčasťou medzinárodnej vojenskej jednotky, ktorú vytvorila Africká únia (AÚ) na boj proti Boko Haram. Jednotka sa v utorok dostala do bojov s povstalcami v meste Gamboru v nigérijskom štáte Borno v blízkosti hraníc s Kamerunom.
     

"Zničili sme 13 vozidiel pickup a desiatky motocyklov, ktoré boli použité pri útoku," informovala čadská armáda vo svojom oznámení.
     

Čadská armáda podľa vlastného oznámenia minulý týždeň zabila 117 povstalcov z Boko Haram, keď obsadzovala mesto Dikwa. Povstalci ovládajú územie, ktoré je veľké približne ako Belgicko. Od roku 2009 zabili príslušníci Boko Haram viac ako 13.000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies