Bývalý viceprezident FIFA Jack Warner sa sám odovzdal polícii

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 09:40 • 2 min
Bývalý viceprezident FIFA Jack Warner sa sám odovzdal polícii

PORT OF SPAIN - Bývalý viceprezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) z karibského štátu Trinidad a Tobago Jack Warner, ktorý je kľúčovou postavou vo vyšetrovaní obrovského korupčného škandálu, sa v stredu sám odovzdal polícii. USA totiž vydali zatykač na jeho osobu a poslali aj žiadosť o jeho extradíciu. Informovali o tom miestne médiá, následne i tlačové agentúry DPA a AP.

slovakia

left justify in out

Warner (72) čelí 12 obvineniam z podvodu, sprenevery, vydierania a prania špinavých peňazí, napísali noviny Trinidad Guardian. Súd mu stanovil kauciu vo výške 2,5 milióna dolárov za určitých podmienok - musí odovzdať pas a dvakrát týždenne sa hlásiť na polícii.

 

Noc na dnešok zrejme strávi vo väzbe, pretože jeho prepustenie na kauciu sa zdržalo kvôli spomínanému odovzdaniu pasu. Po prepustení sa bude hlásiť na policajnej stanici v Port of Spain, hlavnom meste Trinidadu a Tobaga.

 

Najbližšie pojednávanie na súde je stanovené na 9.júla.

 

Ministerstvo spravodlivosti karibskej krajiny uviedlo, že predstavitelia tohto štátu už rok spolupracujú s americkým ministerstvom spravodlivosti na prípade Warnerovej údajnej účasti na korupcii.

 

Warnerov syn Daryll Warner je takisto obvinený v súvislosti s prípadom, ale údajne s úradmi spolupracuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies