Bývalý tenista Lindahl sa priznal k stávkovému podvodu

NETKY.SK • 26 Január 2016, 09:21 • 2 min
Bývalý tenista Lindahl sa priznal k stávkovému podvodu

SYDNEY - Bývalý austrálsky profesionálny tenista Nick Lindahl sa v pondelok pred súdom v Sydney priznal, že v roku 2013 chcel na nováčikovskom turnaji Toowoomba Futures úmyselne prehrať zápas s vtedy ešte juniorom Andrew Corbittom. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Na svoju prehru si chcel Lindahl staviť. Hrozí mu 10 rokov väzenia. "Máme informácie, že Lindahl informoval ďalších dvoch ľudí, že majú podať proti nemu," povedala prokurátorka Kate Youngová. Corbitt ponuku 27-ročného Lindahla, ktorého zatkli pred takmer rokom, odmietol a informoval o tom pred zápasom rozhodcu. Oboch potom vyšetrili zástupcovia Jednotky pre tenisovú integritu (TIU).

 

Lindahl sa narodil vo Švédsku, ale odmalička žije v Austrálii. Tenis začal hrať profesionálne v roku 2006. V rebríčku ATP bol najvyššie v roku 2010, keď sa ocitol na 187. priečke. Lindahl čelí ďalším obvineniam a pred súd sa postaví ešte raz 15. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies