Bývalý nemecký šéf diplomacie Genscher priznal, že vždy nosil pri sebe revolver

NETKY.SK • 21 August 2015, 12:41 • 2 min
Bývalý nemecký šéf diplomacie Genscher priznal, že vždy nosil pri sebe revolver

BERLÍN - Bývalý nemecký minister zahraničných vecí Hans-Dietrich Genscher prezradil, že vždy nosil pri sebe revolver, dokonca aj na svojich diplomatických cestách po celom svete.

slovakia

left justify in out

Významný politik (88) povedal pre dnešné vydanie denníka Süddeutshce Zeitung, že revolver "bol iba maličký - musel sa mi zmestiť do vrecka nohavíc". Genscher bol západonemeckým ministrom vnútra v rokoch 1969-1974 a neskôr pôsobil ako minister zahraničných vecí až do roku 1992, teda aj po opätovnom zjednotení Nemecka, pripomenula tlačová agentúra DPA.

 

"Upokojovalo ma to," vysvetlil. "Nič také ako 100-percentné bezpečie neexistuje a ja som mal určite dôvody na obavy (z útoku)," dodal. Typickou črtou Genscherovho 18-ročného pôsobenia v úrade ministra zahraničných vecí bolo neustále cestovanie a utajované rokovania so svetovými lídrami. Osobné ručné strelné zbrane nie sú v Nemecku bežné a môžu sa nosiť iba na základe zvláštneho povolenia.

 

Agenti britskej tajnej služby objavili zbraň v Genscherovej batožine, keď v roku 1990 pricestoval do Škótska na jarné zasadnutie NATO, a snažili sa mu ju skonfiškovať. Genscher priznal, že im odpovedal: "Ak to urobíte, idem hneď domov." Agenti ustúpili a dovolili mu, aby si zbraň ponechal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies