Bývalý MMA šampión Nurmagomedov odmietol ponuku Muska na trénovanie

NETKY.SK • 4 August 2023, 10:08 • 2 min
Bývalý MMA šampión Nurmagomedov odmietol ponuku Muska na trénovanie

BRATISLAVA - Bývalý zápasník MMA Chabib Nurmagomedov odmietol ponuku amerického podnikateľa Elona Muska.

slovakia

left justify in out

Známy miliardár požiadal bývalého šampióna ľahkej váhy organizácie UFC, aby ho trénoval pred jeho súbojom s ďalším známym podnikateľom Markom Zuckerbergom. Podľa agentúry TASS však ruský zápasník ponuku neprijal: "Musk chcel, aby ho Chabib pripravil na súboj proti Zuckerbergovi. Chabib to však odmietol. Dôvody nie sú známe," uviedol zdroj. Musk je majiteľ sociálnej siete Twitter a spoločnosti Tesla, Zuckerberg založil sociálnu sieť Facebook a šéfuje spoločnosti Meta.

Ako prvý vyzval na súboj Musk, jeho rival potom na svoj profil napísal: "Pošli mi miesto". Tento termín vo svete bojových športov preslávil práve Nurmagomedov. Prezident UFC Dana White vyhlásil, že je pripravený zorganizovať túto konfrontáciu a obaja podnikatelia to podľa neho myslia vážne. Nesúhlas však vyjadrila Muskova matka, ktorá je rezolútne proti tomu, aby jej syn bojoval v klietke.

Myslia to vážne?

Majiteľ Twitteru neskôr na sociálnej sieti zdieľal videá mrožov a pripomenul, že takmer nikdy necvičí, ale občas zdvíha svoje deti a „vyhadzuje ich do vzduchu“. Obaja podnikatelia sa v minulosti pochytili pri debate o budúcnosti umelej inteligencie. Musk ju viackrát označil za nebezpečenstvo pre ľudstvo, Zuckerberg je v tejto téme optimistickejší.

 

Zatiaľ nie je jasné, či Musk a Zuckerberg myslia súboj vážne, alebo iba vtipkujú, konštatuje CNN. Stanica CNN tiež porovnala šance oboch na výhru v boji v klietke. Musk je fyzicky väčší ako Zuckerberg, no šéf firmy Meta už dlhšie trénuje zmiešané bojové umenia. V máji sa zúčastnil aj na turnaji v bojovom umení džiu-džicu a vyhral zlatú a striebornú medailu, skonštatovala americká televízia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / TASS, Startitup, CNN Foto: Sportskeeda
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies