Bývalú holandskú kráľovnú, ktorá má dnes narodeniny, si uctí celá krajina

NETKY.SK • 1 Február 2014, 10:39 • 2 min
Bývalú holandskú kráľovnú, ktorá má dnes narodeniny, si uctí celá krajina

HAAG/ROTTERDAM - Deväť mesiacov po odstúpení z trónu oslavuje dnes bývalá holandská kráľovná Beatrix 76. narodeniny, a to v spoločnosti rodinných príslušníkov v paláci Huist ten Bosch v Haagu, informoval tamojší kráľovský dvor.

slovakia

left justify in out

Prvým, nezanedbateľným darčekom k narodeninám bol zrejme pre dlhoročnú panovníčku krajiny tulipánov výsledok prieskumu verejnej mienky, podľa ktorého ju za pôsobenie na tróne pochválilo až 90 percent respondentov.
     
V sobotu nebude kráľovská rodina chýbať medzi asi 4000 hosťami na galavečere v Rotterdame, ktorý usporiadajú s oneskorením na počesť odstúpivšej kráľovnej. Holandská televízia odvysiela podujatie pod mottom Srdce a duša, ktorého súčasťou budú aj viaceré hudobné a tanečné vystúpenia v priamom prenose, informovala tlačová agentúra DPA.
     
V zastúpení národa si poctí kráľovnú 33 vybraných Holanďanov, teda za každý rok jej panovania jeden.
     
Kráľovná Beatrix rezignovala 30. apríla 2013 a odovzdala trón synovi Willemovi-Alexandrovi. Galavečer na jej počesť odložili s ohľadom na smútok po úmrtí jej syna princa Frisa, ktorý si privodil ťažké zranenia a upadol do kómy po lavínovom nešťastí z februára 2012 v Rakúsku, aby napokon po 18 mesiacoch skonal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies