Bývalí koaliční partneri sa pre nevymenovanie Čentéša obracajú na ÚS SR

NETKY.SK • 24 Február 2012, 12:20 • 2 min
Bývalí koaliční partneri sa pre nevymenovanie Čentéša obracajú na ÚS SR

Bývalí koaliční partneri sa pre nevymenovanie Čentéša obracajú na ÚS SR - Politika Bývalí koaliční partneri sa obracajú pre nevymenovanie Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora na Ústavný súd SR. Oznámili to dnes na spoločnej tlačovej konferencii zástu

slovakia

left justify in out

img

Bývalí koaliční partneri sa obracajú pre nevymenovanie Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora na Ústavný súd SR. Oznámili to dnes na spoločnej tlačovej konferencii zástupcovia štyroch klubov bývalej koalície.
      Šéfovia klubov SDKÚ-DS Jozef Mikuš, KDH Pavol Hrušovský, Mosta-Híd László Solymos a poslanec SaS Pavol Hladký dnes svojimi podpismi sľúbili minimálne 30 poslaneckých podpisov potrebných pod podanie na ÚS SR.
      Podanie pripravil šéf ústavnoprávneho výboru Radoslav Procházka (KDH). Podľa jeho slov ide o žiadosť skupiny poslancov o všeobecne záväzný výklad ústavy v tej časti, ktorá sa týka vymenovania generálneho prokurátora.
      Zástupcovia strán sa zhodujú na tom, že Slovensko potrebuje nového generálneho prokurátora a sú presvedčení, že Čentéš je ten správny. S neochotou prezidenta Ivana Gašparoviča, ktorý Čentéša stále nevymenoval, nie sú spokojní.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies