Bývalého Mubarakovho premiéra odsúdili na päť rokov väzenia za korupciu

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 17:43 • 2 min
Bývalého Mubarakovho premiéra odsúdili na päť rokov väzenia za korupciu

KÁHIRA - Bývalého egyptského premiéra Ahmada Nazífa, ktorý pôsobil vo funkcií za exprezidenta Husního Mubaraka, odsúdili dnes na päť rokov väzenia za korupciu.

slovakia

left justify in out

Oznámila to agentúra Reuters odvolaním sa na egyptské justičné zdroje.


Nazífa, ktorý stál na čele egyptskej vlády v rokoch 2004-2011, už za rovnaké obvinenia odsúdili na tri roky väzenia. Voči verdiktu sa však odvolal, čo viedlo k opakovaniu celého procesu

 

Súd mu napokon vymeral o dva roky dlhší trest odňatia slobody než v prvom procese. Spolu s Nazífom súdili aj jeho dvoch synov, ktorí budú musieť zaplatiť finančné pokuty. 


Egyptské súdy v ostatných mesiacoch zbavili obvinení viacerých bývalých vysokopostavených predstaviteľov Mubarakovho režimu. Samotného Nazífa vo februári oslobodili v inom procese, v ktorom spolu s exministrom vnútra Habíbom Ádilím čelil obvineniam z plytvania verejnými financiami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies