Bývalého lídra Hongkongu Donalda Tsanga postavili pred súd ohľadom korupcie

NETKY.SK • 3 Január 2017, 10:58 • 2 min
Bývalého lídra Hongkongu Donalda Tsanga postavili pred súd ohľadom korupcie

HONGKONG - Bývalého hlavného predstaviteľa Hongkongu Donalda Tsanga (Ceng Jin-čchüana) postavili pred súd ohľadom korupcie a zneužitia úradnej moci v súvislosti s luxusným bytom v Číne. Tsang všetky tri body obžaloby poprel.

slovakia

left justify in out

Ide o najvyššie postaveného vyslúženého predstaviteľa tohto autonómneho územia, s ktorým sa vedie súdny proces ohľadom korupcie. Tsangovi v prípade usvedčenia hrozí väzenie.

Hongkong mal pritom dlhodobé renomé mesta bez korupčných škandálov členov svojho vedenia.

 

Tsang bol hongkonským lídrom v rokoch 2005-12. Skutky z ktorých je obvinený, spadajú do záveru jeho funkčného obdobia, do rokov 2010-12, oznámila dnes spravodajská stanica BBC. Tsang bol považovaný za schopného a charizmatickejšieho, než bol jeho predchodca Tung Ťien-chua (Tung Chee-hwa).

 

Tsang počas britskej vlády v Hongkongu pracoval ako štátny zamestnanec a v roku 1997 bol dokonca povýšený do rytierskeho stavu za zásluhy. Jeho korupčný škandál vyvolal otázky ohľadom vzťahu medzi magnátmi a vládnymi činiteľmi.

 

Prokuratúra obvinila 72-ročného Tsanga z množstva konfliktov záujmov bez toho, aby sa k nim priznal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies