Bývalá šéfka krajskej prokuratúry Iveta Kopčová čelí obvineniu

NETKY.SK • 31 December 2021, 14:29 • 2 min
Bývalá šéfka krajskej prokuratúry Iveta Kopčová čelí obvineniu

BRATISLAVA - Prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) v Prešove podal vo štvrtok 30. 12. obžalobu na bývalú šéfku KP Bratislava Ivetu Kopčovú.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca KP Prešov Marián Spišák. Upozornil na to aj Denník N.

 

img

 

Prokurátor Krajskej prokuratúry v Prešove podal obžalobu na bývalú šéfku bratislavskej krajskej prokuratúry Ivetu Kopčovú pre marenie úlohy verejným činiteľom. „Kopčová zabudla osem rokov podať obžalobu na Lóranta Kósu, kamaráta bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku," informoval Denník N.

 

img

Dobroslav Trnka

 

Obžalobu teda podali na Okresný súd (OS) Bratislava I "pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa". V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody od štyroch do desiatich rokov.

 

Ivetu Kopčovú odvolal v roku 2019 z funkcie krajskej prokurátorky v Bratislave niekdajší generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Dôvodom boli prieťahy, keď osem rokov nepodala obžalobu na Lóranta K., ktorý bol známy vtedajšieho generálneho prokurátora Dobroslava Trnku, z pokusu o úverový podvod. V marci 2021 jej generálny prokurátor Maroš Žilinka dočasne pozastavil výkon funkcie.

 

Prečítajte si: Prokuratúra zamietla Kažimírovu sťažnosť voči obvineniu z podplácania

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies