Býk v Pamplone nabral na rohy ďalšieho bežca

NETKY.SK • 9 Júl 2010, 11:39 • 2 min
Býk v Pamplone nabral na rohy ďalšieho bežca

Býk v Pamplone nabral na rohy ďalšieho bežca

slovakia

left justify in out

img

Rozzúrený býk dnes počas tretieho behu ulicami španielskej Pamplony počas tradičného festivalu San Fermin nabral na rohy jedného človeka, ďalší dvaja utrpeli zranenia. Uviedla to agentúra AP.
      Dnešný beh s býkmi trval približne šesť minút, dvojnásobne dlhšie, ako obyčajne. Jeden zo šiestich býkov sa totiž oddelil od ostatných a spôsobil rozruch, keď sa opakovane pokúšal vyraziť proti bežcom.
      Nemocničné zdroje uviedli, že jedného človeka pichol býk rohom do stehna. Ďalších dvoch účastníkov behu hospitalizovali so zraneniami hlavy a rebier.
      Odvážlivci bežia pred šiestimi býkmi. Trasa behu vedie z býčej ohrady až do mestskej býčej arény cez úzke uličky Pamplony a meria 850 metrov. Jedinou "zbraňou" bežcov proti býkom sú zrolované noviny. Beh s býkmi sa považuje za zlatý klinec festivalu na počesť San Fermina, patróna Pamplony. Festival potrvá do 16. júla.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies