Burza Bithumb znížila odhad strát po hackerskom útoku na 17 miliónov dolárov

NETKY.SK • 30 Jún 2018, 20:00 • 2 min
Burza Bithumb znížila odhad strát po hackerskom útoku na 17 miliónov dolárov

SOUL – Juhokórejská burza Bithumb, ktorú 20.júna napadli neznámi hackeri, znížila odhadovanú hodnotu odcudzených kryptomien z 35 miliárd wonov (asi 31 miliónov USD) na 19 miliárd wonov (asi 17 miliónov USD).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Burza Bithumb okamžite po hackerskom útoku pozastavila všetky vklady aj výbery. Juhokórejské ministerstvo vedy a techniky následne spustilo vyšetrovanie príčin tohto incidentu.

 

Bithumb informoval, že hlavným dôvodom zníženia odhadov strát na 17 miliónov USD je prebiehajúca podpora a spolupráca kryptobúrz a krypto spoločenstiev na celom svete. Burza zároveň dodala, že znížiť straty pomohol aj presun kryptomien z horúcich peňaženiek do studených, do ktorých nie je prístup z internetu.

 

img

 

Je už známy aj počet a druh odcudzených kryptomien, keď najväčšiu časť tvorilo 2.016 Bitcoinov (BTC), ktorých aktuálna hodnota je približne 12,9 miliónov USD a 2.219 Ethereov (ETH) v hodnote približne jeden milión dolárov.

 

Bithumb stále žiada užívateľov, aby nevykonávali žiadne vklady na svoje účty až do ďalšieho oznámenia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies