Búrlivák Effenberg smeruje na lavičku Schalke

NETKY.SK • 30 Apríl 2013, 12:37 • 2 min
Búrlivák Effenberg smeruje na lavičku Schalke

GELSENKIRCHEN - Bývalý nemecký futbalový reprezentant Stefan Effenberg by mal od budúcej sezóny zasadnúť na lavičku bundesligového klubu Schalke 04 Gelsenkirchen.

slovakia

left justify in out

Podľa portálu sport1.de sa obidve strany dohodli v pondelok na kontrakte. Štyridsaťštyriročný hamburský rodák v tom prípade nahradí Jensa Kellera. Manažér Schalke Horst Heldt síce nepotvrdil informácie Sport 1, ale ani ich nevyvrátil: "Vždy sme hovorili, že sme veľmi spokojní s prácou pána Kellera. Samozrejme, sme v kontakte aj s inými trénermi a jedným z nich je aj Effenberg."

Heldt nedávno povedal o bývalom hráčovi Bayernu Mníchov či Borussie Mönchengladbach, že je trénerom budúcnosti. "Nechcem sa vyjadrovať ku špekuláciám. Mojím cieľom je pracovať v pozícii kouča tam, kde mám príležitosť dosiahnuť úspech. Na to potrebujete určité zázemie, ktoré je v Schalke, ale aj v iných kluboch," uviedol bývalý stredopoliar s prezývkou "Tiger" v nedeľu pre Sky 90. Dohady o angažovaní Effenberga sa objavili po nedeľňajšom víťazstve Schalke doma nad Hamburgom 4:1. Pre vicemajstra Európy z roku 1992 by išlo o prvý trénerský angažmán. 

Effenberg bol počas hráčskej kariéry známy svojou výstrednosťou, vodcovskými schopnosťami, fyzickou silou či tvrdou strelou. V I. bundeslige je držiteľom rekordu v počte žltých kariet, v 370 zápasoch sa mu ich podarilo nazbierať 109.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies